Valkopäähaukka on keskikokoinen petolintu, joka elää trooppisen Aasian ja Australasian rannikoilla, kosteikoilla ja joilla. Aikuisilla on valkoinen pää ja rinta sekä täyteläisen kastanjanruskeat siivet ja vartalo, mikä tekee niistä silmiinpistäviä mangroven ja kalasataminen yllä. Silmiinpistävästä ulkonäöstään huolimatta se on sopeutuvainen opportunisti eikä erikoistunut saalistaja. Suistot, joissa on terveitä kosteikkoja, voivat ylläpitää paikallista kantaa, vaikka häiriöt, saastuminen ja pesäpuiden häviäminen vaikuttavat paikallisiin populaatioihin.

Indonesia
Mangrove-pitkospuut, suistojen reunat ja satamien julkiset näköalapaikat tarjoavat hyviä tarkkailumahdollisuuksia. Lintuja esiintyy saaristossa paikallisesti, joten pelkkä sopiva rannikkomaisema ei takaa, että laji elää kyseisellä paikalla.



Black-faced spoonbill
Brown-winged kingfisher