Kapverdenkiitäjä on pieni, tumma ja ilmassa saalistava hyönteissyöjä, joka on endeeminen Kapverdellä. Se viettää suuren osan näkyvästä elämästään kiitäen taivaalla karujen tulivuorimaisemien, asutusten ja ruokailualueiden yllä. Lajia kutsutaan myös nimellä Alexanderin kiitäjä, ja se kuuluu saariston omaleimaisiin pesimälintuihin. Sen rajoittunut maantieteellinen levinneisyys tekee paikallisista elinympäristöolosuhteista tärkeitä, vaikka lintu pystyykin lentämään huomattavia etäisyyksiä etsiessään ilmassa olevia hyönteisparvia.

Cape Verde
Rannikkojyrkänteet ja laaksojen suut voivat tarjota näkymiä yläpuolella lentäviin lintuihin, kun taas sisämaan retket avaavat pääsyn karuihin ruokailu- ja pesimämaisemiin. Pesäkolot ovat usein saavuttamattomissa, ja linnut saattavat puuttua muuten sopivilta tähystyspaikoilta.




Bar-tailed Lark
Boyd's Shearwater