Ruokki on mustavalkoinen Pohjois-Atlantin ruokkieläin, jolla on korkea, sivuilta litistynyt nokka ja siinä kapea valkoinen poikkijuova. Se pesii rannikon jyrkänteillä ja kallioisilla saarilla, mutta viettää suurimman osan vuodesta merellä. Se on sukupuuttoon kuolleen siivenmurtajan läheinen sukulainen ja sukunsa ainoa elossa oleva laji. Rannalta käsin pesimäyhdyskunnat tarjoavat parhaat mahdollisuudet ihailla sen pystyä asentoa, vahvaa pariuskollisuutta ja tarkkoja laskeutumisia ahtaille kallioille.

New England
Talvehtivia lintuja voi nähdä avomerellä niemiltä ja rannikon näköalapaikoilta. Mainen pesimäyhdyskunnat sijaitsevat pääosin ulkosaarilla, joihin maihinnousu on usein kielletty; etäältä tapahtuvassa kansitarkkailussa on kunnioitettava yhdyskuntien suojavyöhykkeitä.



Arctic Tern
Atlantic Puffin