Rorýs obecný je pták trávící většinu času ve vzduchu, registrovaný pod názvem Apus apus. Přestože sdílí vzdušný prostor nad městy s vlaštovkami a jiřičkami, patří do jiné čeledi. Dlouhá, úzká a zahnutá křídla, kompaktní tělo a krátký vidlicovitý ocas vytvářejí jeho charakteristickou siluetu připomínající bumerang. Peří je sazově hnědé, ale proti obloze se často jeví jako černé; malou světlou skvrnu na hrdle může být obtížné spatřit. Rorýsi loví potravu za letu a na zemi tráví naprosté minimum času. Registrovaným sdružením pro řeku Saône je obec Mâcon, kde původní atlas uvádí druh Martinet noir se správným vědeckým názvem. To potvrzuje výskyt v obci, nikoliv konkrétní hnízdiště na břehu řeky nebo zaručené setkání přímo u výletního mola. Vhodným kontextem pro pozorování je zastávka v říčním městě s otevřenou oblohou a vhodnými budovami.

Saone
Městská zastávka Mâcon na řece Saône. Údaje v atlasu se týkají celé obce, nikoliv konkrétního pozorování na břehu řeky.

Alpine Swift
Black Redstart